Tässäpä ainekset kunnon kalakeittoon. Kaikkien suomalaisten tuntema kalastaja Pentti Linkola joskus, ehkä vähän provosoivastikkin, lausahti; kuhassa ei muuta hyvää ole kuin evä- ja poskilihat. Osittain samaa mieltä mutta vain osittain.
Kuvan kalanosat menevät kalakauppiaan käsittelyssä joko ekojätteeseen tai kalajauhotehtaaseen minkinruuaksi. Törkeätä haaskausta.
Kalakeitto: kiehauta ko fileerausjäämät höyrykattilassa; vain pieni määrä vettä ala-astiassa.
Perkaa kypsät osat ja siirrä sivuun. Keitinliemi talteen.
Kypsennä perunat, 2-3kpl, keitinliemi mukaan, lisää sipulia, porkkanaviipaleita, mausta suolalla ja pippurilla/valkopippurilla maun mukaan. Nokare voita keittoon, persiljaa ja tilliä.
Laita peratut lihat kattilaan, anna hautua muutama minuutti.
Lisää mustaa koskenlaskijaa 3-5cm liemeen; anna hauta.
Jos sitten rakastat chilin makua, lisää sitä omalle lautasellesi; esim chili explosium suoraan myllystä ja sitten nauttimaan.
Kuvan kalanosat menevät kalakauppiaan käsittelyssä joko ekojätteeseen tai kalajauhotehtaaseen minkinruuaksi. Törkeätä haaskausta.
Kalakeitto: kiehauta ko fileerausjäämät höyrykattilassa; vain pieni määrä vettä ala-astiassa.
Perkaa kypsät osat ja siirrä sivuun. Keitinliemi talteen.
Kypsennä perunat, 2-3kpl, keitinliemi mukaan, lisää sipulia, porkkanaviipaleita, mausta suolalla ja pippurilla/valkopippurilla maun mukaan. Nokare voita keittoon, persiljaa ja tilliä.
Laita peratut lihat kattilaan, anna hautua muutama minuutti.
Lisää mustaa koskenlaskijaa 3-5cm liemeen; anna hauta.
Jos sitten rakastat chilin makua, lisää sitä omalle lautasellesi; esim chili explosium suoraan myllystä ja sitten nauttimaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti