Tämännäköistä savukalatahnaa tehtiin meillä tänään ja tietysti kotimaisesta villikalasta, savukuhasta.
Savukalatahna;
- savustettua kuhaa 400g
- ruohosipuli/tuorejuustoa 200g
- pippuri,Castello kalamaustetta 100g
- aromisuolaa 1tl
- voimariinia 50g
- smetanaa 2rl
Sekoita koko massa tehosekoittimella tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Kyllä kelpaa sivellä esim paahtoleivälle, ruisleivälle, saaristolaisleivälle jne.
Savukalatahna;
- savustettua kuhaa 400g
- ruohosipuli/tuorejuustoa 200g
- pippuri,Castello kalamaustetta 100g
- aromisuolaa 1tl
- voimariinia 50g
- smetanaa 2rl
Sekoita koko massa tehosekoittimella tasaiseksi massaksi ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Kyllä kelpaa sivellä esim paahtoleivälle, ruisleivälle, saaristolaisleivälle jne.
Velipojan kans saatiin monta kymmentä lahnaa kämmenen kokosista reiluun kiloon koko haarukalla fileerattiiin kaikki ja jauhettiin sekä sekaan meni myös hauen ruoto pala ja suutarin fileet lähellä 5 kiloa tuli savukala jauhetta saa pihvejä ja pateeta täytyy myös tuota kokeilla. Oli savu suutari positiivinen maku kokemus.
VastaaPoistaSuutari ja kookas ruutana, sellaiset kilon luokkaa, ovat muuten mahtavan makuisia savukaloja kokonaisina ja tietenkin sitten jauhettuna ja tahnaksi/pateeksi tehtynä. En vain tiedä mikä meitä suomalaisia oikein vaivaa kun hyvän kalan päälle ei oikein tahdota ymmärtää. Minä en pitkällä tikullakaan kirjoloheen ja norjanloheen koske. Sama pätee kaikkeen kasvatuskalaan.
VastaaPoistaJuurikin reilun kilon oli maisteltiin ennen jauhamista. Eiköhän se oo suurimmaks osaks viitseliäisyydestä ja osaamattomuudesta kiinni haukea ei osata fileroida ruodottomaksi ei viitsitä erotella esim. Lahnasta ruotoja ku kauhee homma muka tai ei tajuta käyttää lihamyllyä. Nyt on hyviä annos vakuumi pakattuja savukala taikina aineita senkun sulamaan ottaa. Eikä nyt voi sanoa et kovin suuri vaiva oli jatkojalostaa kalat.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista