maanantai 12. marraskuuta 2012

Pitkästä aikaa isomuskin.

No, tulipahan pitkästä aikaa tuommoinen, niin kuin kullankaivaja ilmaisisi, isomuskin; 5,4kg, muiden lisäksi.
Olen alkukauden pyytänyt tuommoisilla 55mm verkoilla ja sitten laittanut yhden jadan 65mm verkkoa. Ero on melko selkeä; 55mm verkolla keskipaino on tuollaista 1,1-1,2kg ja suurimmatkin alle kolmen kilon. Kuitenkin tuo silmäkoko jo takaa sen, että pienemmät, siis takaisin heitettävät eivät tukehdu verkkoon, kuten tapahtuu vuorenvarmasti pienisilmäisemmässä.
Tuo 65mm antaa sitten selkeästi isompaa kalaa; keskipaino tuolla 3,0-3,5kg. Suurin tällä kaudella 8,7kg.
Siispä kalastajan kannattaa käyttää selkeästi isompaa silmäkokoa, 60-65, jopa 80mm.
Lankana näissä isosilmäisissä 60mm+, käytän 4x0,15 multimonofiliä.
Kestäisipä nyt nämä säät tämmöisinä lämpiminä vielä kuukauden verran, saisi vähän sulavesikauden kokonaissaldoa isommaksi.
Jäiden tultua alkaakin sitten tuommoinen 2-3viikon rospuuttokausi, ennen kunnon jäitä. Talven tultua on tarkoitus panostaa myöskin mateenpyyntiin; hyvä madevuosi on odotettavissa, päätellen sulavesikauden mademääristä.
 
Olihan siellä venerannassa vastassa vähän yleisöäkin; tulivat tarkastamaan, josko mitään olen saanut. Liekköhän tässä tulevia kalastajia; ilme ainakin antaisi näin ymmärtää ja toden totta, ei meitä kalastajia liikaa ole Suomenmaassa ammattilaisia ja ei edes harrastajia. Liekköhän tämä homma sitten olevinaan niin raskasta, ettei se sen vuoksi kiinnosta. Henkilökohtaisesti en löydä tästä hommasta kuin hyviä puolia; raikasta ulkoilmaa, epäonnistumisen jälkeen onnistumisen riemua, ei stresssaa, kannustaa yrittämään ja voittamaan vaikeudet. Yksinkertaisesti ilmaistuna; mielenkiintoista ja haasteellista elämää, ei tarvitse hakea erikseen extreamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti