tiistai 1. marraskuuta 2011

Tiistai 1.11.2011

Tänään ei yhtään poislähetettävää kalaa. Hyvä juttu.
Toisaalta; kun näitä "saaliiksi" kelpuuttamiani kaloja katselin, isompi uistimen raatelema, pienempi ei yrityksistä huolimatta lähtenyt vesille.
Siis molemmat kalat pienestä koostaan huolimatta, saaliiksi.
Tämmöinen tämä saaliini. Edessäoleva 0,985kg, taempi, 1,07kg.
Kalankäsittelylauta muuten on 50cm pitkä. Molemmat kalat "laillisia" yli 45cm mutta, se kalan koko ei vastaa lainsäätäjän tarkoitusta, suojella kuhakantaa liian nuorena kalastukselta. Kuhan alamitta on edelleenkin 37cm; käsittämättömän pieni.
Ymmärrän kyllä esim Viron Peisijärven kuhan alamitan laskemisen; siellä kuhakanta on ällistyttävän tiheä. Virolainen kalastaja saa kolmessa kuukaudessa saman kilomäärän kuin suomalainen ammattikalastaja koko vuodessa. Olen vieraillut Virossa ja nimenomaan Peipsijärvellä ja keskustellut paikallisten ammattikalastajien kanssa tästä kuhan koosta. Yhden Mutnikin vedon tulokset kertovat vääjäämättä, millaisia saaliita saadaan. Tässäpä sitten aasinsilta; alamittainen kuha Suomessa kalatiskillä on kuulemma Peipsijärveltä.
Kauppiaan kalatiskissä, jos näette edes tämänkokoisia kuhia, olisi ihme.

Tässäpä sitten "aktiivisen pyytövälineen" jälkeä.

Samoin tässä.
Näiden jälkien jälkeen, olivat samassa kalassa, olisin lopettanut kalan kärsimykset ja heittänyt takais luonnon kiertokulkuun, mikäli olisi ollut kyseessä alamittainen kuha; näin vaatii muuten lakikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti