keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Kylmäsavustus.

Kun katselin tuolta hakusanoja; kylmäsavustus tuntui melko suositulta, joten artikkeli löytyy to 28.4.2011 ja siihen vielä päivittäisin hieman lisää.
Olen kokeillut myöskin n 18-20asteen lämpötilassa savustusta ja tuntuu toimivan hyvin. Savustusaika riippuu pitkälti siitä, miten kuivaksi kalan haluaa. Kala on valmista kun sen pinta on kuivahkon tuntuista, hieman nahkea. Aikaa menee em lämpötilassa tuommoiset 18-20tuntia.
Oivallisia kylmäsavustuskaloja ovat särki, kuha, ahven, hauki, siika, säynävä, toutain, suutari, vimpa, sorva, turpa. Siis, yleisesti ottaen ahvenkalat, hauet, särkikalat, kunhan ovat tuommoisia yli 400grammaisia ja soveltuvat näinollen fileoitaviksi heikommillakin taidoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti