Lämpötila0,6 °C | Kosteus98 % |
Kastepiste0,3 °C | Lounaistuulta3 m/s |
Paine1012,0 hPa Alkoi sitten joulukuu ja sulaveden kalastus jatkuu. Viime vuonna sain verkot jään alle 7.12. Tänä vuonna tuskin ehtii loppuvuoden aikana, en usko. Voi tulla pitkä "rospuuttokausi", eli se aika kun rannat vähän jäätyvät ja sulan veden kalastus päättyy mutta jäät vahvistuvat hitaasti. Villi veikkaukseni on, että ehkä tammikuun puolessa välissä. No, minäpä kävin sitten verkot; 240m, ei mitään. Näin se vaan menee, olosuhteet mitä mainioimmat. Se oli sellainen päivä, tämä päivä. |
keskiviikko 30. marraskuuta 2011
Joulukuu alkoi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Millä laittein kylmäsavustat? itsellä on ainakin vaikeuksia purun savuttamisessa ja lämpöjen pitämisessä alhaalla kaasugrilli/kolvi viritelmin.
VastaaPoistaNo, minulla on vanha toimiva jääkaappi, siihen lisättynä digitaalinen mittari. Savulähteenä käytän savusampoa; http://www.savusampo.fi/jaakaappi_video.html
VastaaPoistaToimii todella hyvin. Kosteus hallitaan jääkaapin potikalla ja valvonta mittarilla.
Savustusbriketteinä olen käyttänyt markkinoillaolevia sekä itse kuivaamiani.
Savustusajat pitää mieluummin yli- kuin alimitoittaa.
Suolauksen jälkeen kala pitää kuivata todella huolellisesti. Muuten, suolattavaa kalaa ei missään nimessä saa käsitellä veden kanssa vaan kala ennen suolausta ja jälkeen, kuivataan talouspaperilla. Silloin tulee hyvä.