tiistai 8. tammikuuta 2013

Talviverkkojen merkintä.

 

Tänään kierrellessäni tuolla pyydyksilläni, en nähnyt ensimmäistäkään oikein merkittyä pyydysavantoa(pl omani).
Laki vaatii: 120cm korkea, ei valkoinen salko ja heijastin päässä, pyydyksenasettajan yhteystiedot ja kalastusmerkit.
Tuossa omassani tuohon salkoon on merkitty permanenttitussilla nimeni, puhelinnumeroni ja pyydysyksikköjeni numerot. Ovat tuolla vastakkaisella puolella kun ajattelin saavani paremman kuvakulman, siellä kuitenkin ovat.
Miettikäähän moottorikelkkailijaa, joka ajaa vauhdilla avannon jääkasaan, kelkka nurin ja kuljettaja vahingoittuu/jopa kuolee. Pyydyksen asettaja on vastuullinen jos merkinnät eivät ole lain mukaiset.
Turha kuvitella, ettei pyydyksen asettajan henkilöllisyyttä saada selville; pienessä yhteisössä selvittäminen on äärettömän helppo tehtävä.
Laki on muuttunut ja kalastajan tulee noudattaa lain vaatimuksia, ei riitä, että ajattelee; näinhän on aina menetelty. Emme elä yksin täällä Telluksella, meitä on paljon ja säännöt ovat noudatettuina kaikkien etu.
Ei ollut muuten tänäänkään mikään kovin hyvä päivä; pari haukea, parikiloisia, yksi kuha, kiloinen ja alle kiloisia kolme kappaletta, nuorukaiset selvisivät kaikki uimasilleen.
Parasta oli, että kaikki kala meni samantien asiakkaille. Kyllä suomalainen tuoretta; korostan tuoretta, kalaa arvostaa, vaan kalastamaan kovin harva vaivautuu.
Luin tuossa pari viikkoa sitten, että talviset verkkokalastajat ovat vanhoja ukkoja, niinhän me oikeastaan olemmekin, mutta kuulemma äärimmäisen kovia ja sitkeitä kalastajia. No, en nyt sitten tiedä, en ole koskaan tuolta kantilta asioita ajatellut. Homma on vaan sellainen; kauniilla ilmalla kalastellaan, pakkasella ja pyryllä kalastellaan silloinkin; ei se niin ihmeellistä mielestäni ole.
http://yle.fi/uutiset/talviverkkokalastus_on_jaamassa_ukkojen_ja_pappojen_touhuksi/6423156

Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti