lauantai 14. huhtikuuta 2012

Tseburek (kalasta)

Minähän sain tänään inspiraation; tsepurek kalasta.
Kaikkihan tietävät, mikä on tseburek; lihalla täytetty vehnätaikinaan uppopaistamalla kypsennetty piiras.
Minäpä tein sen kalasta.
Taikina:               - vehnäjauhoa
                               - 2 kananmunaa
                                           - kädenlämpöistä vettä
                        -1tl suolaa
                                             Täyte:                                                                                                       
                                    - 400g kuhafilettä
                                           - 200g kinkkurouhetta
                            - 1 iso sipuli
                                                           - 3 kookasta valkosipulin kynttä
                                      - vähän kanttarellia
                                                                     - mausta sitruunapippurilla ja               mustapippurilla ja tillillä

Laita lämmintä vettä astiaan, vispaa munat, vesi, suola ja jauhoja löysäksi taikinaksi. Lisää jauhoja ja jatka alustamista käsin, kunnes taikina irtoaa käsistäsi. Vie taikina viileään 1/2 tunniksi.
Jauha lihamyllyllä kala, kinkku ja sipulit massaksi, ainakin 3-4 kertaan. Lisää massaan tilkka sulatettua voita.
Hae taikina ja kaaviloi se n vajaan sentin levyksi, tee muotilla n 20cm halkaisijaltaan pohjia. Laita valurautapannu kuumentumaan ja siihen n 1-2cm:n kerros öljyä.
Täytä pohjat siten, että massaa tulee toiseen reunaan ja sitten käännät toisen reunan päälle ja suljet piiraan. Paista kuumassa öljyssä kullanruskeiksi molemmin puolin ja sitten laitat valumaan ritiläkattilaan.
Tsepurekit nautitaan lämpiminä mutta kylminäkin ovat maittavia. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä ohjeesta.Nyt sitä paitsi tiedän mikä on Tseburek.Tuota on itsekin heti kokeiltava. Tosin taidan tehdä ilman kinkkua.

    VastaaPoista
  2. Kyllä onnistuu ilman kinkkuakin; olen kokeillut. Kuha muuten on oivallinen täyte, niinkuin kaikki vaalea kala. Sinulla siellä lienee turskat ja kampelat yms.
    Tuon kalan suhteen olen kokeillut mm särkeä,haukea ja madetta; tulee melko voimakkaan makuinen mutta maittava.

    VastaaPoista