keskiviikko 31. elokuuta 2011

Syksy tulee ja kalaakin paremmin kuin kesällä.

Taas ollaan kalajumalan kanssa kavereita; kuhaa, ahventa ja yhden mateenkin otin talteen.

Kalamiehen kotiinpaluutunnelmia.
Pintaverkoista; asetettu kohojen varaan n 30cm:n syvyyteen, verkot pystyriimuverkkoja ja 3m korkeita; siis viidestä metristä pystyriimutettu 3m:n korkeuteen; verkkojen silmäkoko 60mm, 3x0,2monofiili. Yksi kuha 6,5kg, katiskoista kolme ahventa 250-350g/kpl ja yksi made 1,5kg.
Kuha ja ahvenet menivät fileiksi, yhteispaino fileinä 3,9kg, siis melko hyvä filesaanto = monta ateriaa. Made päätyi perkauksen ja puhdistuksen jälkeen savustuspönttöön ja hyvät mademuhennoksen ainekset odottavat pakastimessa. Made muuten kannattaa valella etikalla ja kaapia lima pois ikkunalastalla, sitten suolaus ja savustus.
Kelpaa sitä sitten syödä mussutella maukasta kotimaista villikalaa. Ei tulisi mieleenkään norjalaiset kassikalat, kotimaiset lammikkopossut, puhumattakaan mistään pangasiuksesta tai pilatiasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti