sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Syksyinen kalastajan aamu.

Tämmöisenä se aamu valkeni klo 05,30

Tämmöistä sitten saatiin; ahvenia katiskoista, 250g-400g/kpl; 16 kpl.

                                  Ja tänne ne sitten päätyivät suolauksen jälkeen.
Siinäpä sitten lopputulos.

Ahven siis se "pannukarkea" ahven alkaa näköjään jo liikkua parvina.
Kalastelen noilla Kivikankaan Teho-katiskoilla ja pari Lokkaa; syöttinä vaaleita leivänsiivuja. Sivusaaliina päätyy päivittäin jopa kymmenkunta rapua pyytimiin.
Tuo havaskatiska on siitä mukava, että silmäkoko on riittävän pieni ja sitten se kuljetettavuus; ovat kokoonpantavia. Mönkijän tarakalla kulkee vaivatta kymmenkunta katiskaa.
Noita pulleita särkiäkin odottelen kun nuo särkisäilykkeet uhkaavat käydä vähiin. No, niidenkin aika tulee.
Kaiken kaikkiaan, taas tuli sitä kotimaista lähiruokaa; ei ehkä juuri sitä, mitä poliitikot puheissaan tarkoittavat. Kotitarvekalastaja ei ole kenenkään poliitikon kohderyhmä ja sanoisin; onko niin väliäkään. Kuitenkin lähiruokaa on se kotitarvekalastajan saalis sanan täydessä merkityksessä ja esim, ahven, särki, lahna, salakka jne, ovat alikalastettuja ja esim itse kun kuulun ryhmään "muu ammattikalastaja", jalostan ja myyn ko kaloja erilaisina tuotteina; purkitettu, savustettu, kylmäsavustettu, erilaisina fileinä jne. Verottajakin suhtautuu tämmöiseen pientoimintaan positiivisesti.
Tänään muuten luin tuolta uutisista, että kiireiset ihmiset laadituttavat nettikaupassa jopa viikon ruokalistan, sitten verkkokauppa toimittaa tarvikkeet kotiin. Arvata saattaa, että siellä ei kotimainen villikala, edes puolivalmisteena, näyttele minkäänlaista osaa. Kyllä tämä päivittäinen elintarvikekauppa on todellinen villi viidakko; no onneksi sinne ei meidän perheellämme ole asiaa; meillä kun ei ole kiire minnekkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti