maanantai 26. syyskuuta 2011

Syksyistä kuhaa.Siinäpä sitten taas päivän saalista; Suklaakin näyttää arvostavan työni tulosta. Saattaapa arvata, että perkkeistä kuivataan raaka-ainetta kalarouheeseen.

Tänään sitten kuhia; kuusi kappaletta ja jokaisesta puhdasta filettä n 600-700g/kala.
Ensimmäisen kerran tänä syksynä pohjaverkoilla tullutta. Verkot 55mm ja yksi ainut verkko pyynnissä, siis 60m pitkä.
Kalat olivat kaikki kiinni verkon 1-2m alaosassa, siispä pohjassa elelee tuo kuha. Yleinen verkkokorkeus pyydyksissäni on 3-5m. Muutama lahnakin tuli mutta siksi pieniä; johtunee tuosta pienehköstä verkon silmäkoosta, että palautin kasvamaan.
Pari kuhaa valmistin kylmäsavuksi ja loput menivät pakkaseen; tulee nimittäin tuo "rospuuttoaika" marraskuun alussa, järvet jäätyvät ja aiheutuu viikon kahden tauko kalastukseen. Sitten muutaman yli -10asteen yön jälkeen katiskat ja verkot takaisin järveen.
Ravustus muuten ei tänä kautena ole ollut kovinkaan antoisaa; parisataa yli 10-senttistä yksilöä saatu ja se ei ole paljon kun hintakin pyöri vain tuolla parin euron pinnassa kappaleelta. Normaalikautena yleensä olen päässyt tuonne 300-500 yksilöön. Pieniä, alle 10cm tuli kyllä paljon, ne vain piti päästää kasvamaan, niitä kun kukaan ei huoli. No, vuodet eivät liene veljeksiä, eivät edes velipuolia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti