tiistai 23. elokuuta 2011

Madetta elokuussa.

Made 2,2kg ja pienempi takana.
Tulipahan laitettua muutama "putkikatiska" järveen, rapujakin sain mutta sitten alkoi aivan vimmattu madeinvaasio; milloinkaan aiemmin en ole moista kokenut.
No, mikäpä siinä, madetta fileiksi ja suolautumaan tillin kera, sitten savustukseen.
Ai, että tuli hyvää ja vielä kun joku kehtaa sanoa, että made maistuu kesällä mudalta; kokin vika ja kalastajan. Made tulee heti verestää ylössaannin jälkeen, eikä vasta kotona. Kyllä kelpasi syödä aivan ruodotonta valkoista savustettua filettä lämpimänä perunan ja kermaviili/tillikastikkeen kera.
Madefile tulee savustaa leivinpaperin päällä, koska siinä ei ole nahkaa. Ensin 1,5kg madefileitä, päälle merisuolaa 2rkl, tillirouhetta ja tiukassa käärössä jääkääppiin suolautumaan kolmeksi tunniksi. Sitten leivinpaperin päällä savustusuuniin, savustusaika savunmuodostuksen jälkeen puolisen tuntia. Lopputulos herkullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti