perjantai 8. huhtikuuta 2011

Talvikalastus 2011

Näin se sitten päättyi tämä talvinen kalastuskausi. Aloitin 7.12. 2010 ja eilen, 7.4.2011, nostin pyytimet jään alta viimeisen kerran tälle talvelle.
Kauden saalis;
kuha      29,8kg
hauki     14,7kg
siika        4,2kg
lahna       9,5kg
Ei se talvi mitenkään heikko kalan suhteen ollut, hyvin riitti syötävää ja vähän jäi tämän "rospuuttoajankin" varalle. Heti kun jäät lähtevät, parin viikon sisään, alkaa taas siian ja kuhan kalastus ja se onkin yleensä miltei vuoden vilkkain jakso, nimittäin kuukausi jäiden jälkeen.
Ahvenkatiskatkin saadaan rantavesiin ja sitten sitä kalaa riittääkin. Verkot laitan toukokuun alusta lukien vain satunnaisesti, ehkä kerran viikossa siian ja kuhan vuoksi. Kesäkuu sitten onkin taukoa kuhan kutuajan vuoksi.
Nyt vain sitten seurailen jäitä kun hiljalleen mustuvat ja viimein häviävät, silloin alkaa kevät.

2 kommenttia:

  1. Tervehdys. Mukavaa kun piipahdit blogissani ja annoit vinkin tänne. Laitan paljon kalaruokaa ja kalastankin satunnaisesti.

    Kotimaista kalaa arvostetaan aivan liian vähän. Maahan tuodaan kiinassa käsinnypittyä nporjan kassilohta, jonka matka ruokapöytään kestää kuusi päivää. Jotain ihme bangasiustakin on ilmaantunut kalatiskille, mistä lienee peräisin?

    Purjehtijan kanssa aikoinaan pidettiin verkot jään alla ja koko talvi saatiin tuoretta kalaa. Tosi hienon kuhan olet napannut!

    VastaaPoista
  2. piti tietenkin kirjoittamani norjan kassilohta..

    VastaaPoista