Erämiehen silakkapannu
Kourallinen silakkafileitä/muikkufileitä/ahvenfileitä, kourallinen pekoninsuikaleita, sipulia, pippuria, suolaa.
Laita pannuun kalafileet, päälle mausteet, sipulineineen, pekonisuikaleet ja pari kourallista jäämursketta.
Kansi päälle ja hauduta niinkauankuin nestettä on ja sitten syömään.
Kallen rantakala.
Kattilaan pohjalle voita, kolme ruokalusikallista, puhkottuja muikkuja puoli kiloa. Hienonnettua sipulia, suolaa, vähän pippuria. Kansi päälle, hauduta hiljalleen puolisen tuntia. Ruisleivän siivu kalojen päälle n 15minuutin jälkeen. Ja sitten syömään.
Haudutettu kala hiilillä.
Kalafileitä n puoli kiloa, lisää suolaa rkl, pippuria, sinapinsiemeniä, mintunlehtiä/kuivatettua minttua. Kääri voipaperiin, ota reilu määrä sanomalehteä, parin päivän maakuntalehdet, kääri kalapaketti siihen ja kastele huolellisesti.
Tee kunnon nuotio hiekkaiselle alustalle, polttele tunnin verran kunnon hiilille. Kaiva hiekkaan kuoppa, kalapaketti siihen, hieman hiekkaa päälle ja sitten kekäleet kaiken päälle, voit jopa lisätä puita.
Tunnin kuluttua sinulla on herkullinen haudutettu kala-annos rosvopaistin tapaan.
Kuivattua särkeä nykymenetelmin.
Särkiä, n 10-15cm, suomusta, halkaise, poista keskiruoto. Laita suolautumaan, rkl suolaa/puoli kiloa. Kääri voipaperiin, sitä ennen lisää muutama sinapinsiemen, minttua, mustapippuria. Laita vuorokaudeksi jääkaappiin suolautumaan. Kuivaa särjet talouspaperilla ja jätä pariksi tunniksi huoneen lämpöön kuivumaan.
Laita kuivauskoneeseen(minulla on Marlemin kuivuri) anna kuivua noin kuusi tuntia ilman lämpöä, sitten kuusi-kahdeksan tuntia 50% lämmöllä. Kun kala on niin kuivaa, että napsahtaa poikki; pakkaa jäähtymään pahvilaatikkoon. Säilytys esim paperipussissa valolta suojattuna komerossa; säilyy vähintään puoli vuotta.
Uskomattoman hieno naposteltava, voit valmistaa kalajauheeksi, keittoon, pataruokiin yms. Tässä suurin pointti maun lisäksi on toella hyvä säilyvyys ihan vain paperipussissa; energiatehokasta.
Kourallinen silakkafileitä/muikkufileitä/ahvenfileitä, kourallinen pekoninsuikaleita, sipulia, pippuria, suolaa.
Laita pannuun kalafileet, päälle mausteet, sipulineineen, pekonisuikaleet ja pari kourallista jäämursketta.
Kansi päälle ja hauduta niinkauankuin nestettä on ja sitten syömään.
Kallen rantakala.
Kattilaan pohjalle voita, kolme ruokalusikallista, puhkottuja muikkuja puoli kiloa. Hienonnettua sipulia, suolaa, vähän pippuria. Kansi päälle, hauduta hiljalleen puolisen tuntia. Ruisleivän siivu kalojen päälle n 15minuutin jälkeen. Ja sitten syömään.
Haudutettu kala hiilillä.
Kalafileitä n puoli kiloa, lisää suolaa rkl, pippuria, sinapinsiemeniä, mintunlehtiä/kuivatettua minttua. Kääri voipaperiin, ota reilu määrä sanomalehteä, parin päivän maakuntalehdet, kääri kalapaketti siihen ja kastele huolellisesti.
Tee kunnon nuotio hiekkaiselle alustalle, polttele tunnin verran kunnon hiilille. Kaiva hiekkaan kuoppa, kalapaketti siihen, hieman hiekkaa päälle ja sitten kekäleet kaiken päälle, voit jopa lisätä puita.
Tunnin kuluttua sinulla on herkullinen haudutettu kala-annos rosvopaistin tapaan.
Kuivattua särkeä nykymenetelmin.
Särkiä, n 10-15cm, suomusta, halkaise, poista keskiruoto. Laita suolautumaan, rkl suolaa/puoli kiloa. Kääri voipaperiin, sitä ennen lisää muutama sinapinsiemen, minttua, mustapippuria. Laita vuorokaudeksi jääkaappiin suolautumaan. Kuivaa särjet talouspaperilla ja jätä pariksi tunniksi huoneen lämpöön kuivumaan.
Laita kuivauskoneeseen(minulla on Marlemin kuivuri) anna kuivua noin kuusi tuntia ilman lämpöä, sitten kuusi-kahdeksan tuntia 50% lämmöllä. Kun kala on niin kuivaa, että napsahtaa poikki; pakkaa jäähtymään pahvilaatikkoon. Säilytys esim paperipussissa valolta suojattuna komerossa; säilyy vähintään puoli vuotta.
Uskomattoman hieno naposteltava, voit valmistaa kalajauheeksi, keittoon, pataruokiin yms. Tässä suurin pointti maun lisäksi on toella hyvä säilyvyys ihan vain paperipussissa; energiatehokasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti