tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kaikenlaista kalaa.

Seesteinen järvenselkä alkukesäisenä aamuna.
Kalaakin tuli, lahnoja puolentusinaa +1,5kg:n painoisia, pari haukea, pari kuhaa ja kiloinen made.
Made on erittäin herkullinen fileerattuna ja savustettuna. Tänäänkin madefileet ja lahnat savustettiin heti tuoreeltaan. Hauet tarvittiin tänään kuivakalaksi. Kuhatkin otin, koska molemmat olivat kutunsa jo tehneitä naaraita.
Särkeä tuli katiskoista melkoisesti ja kanatkin saavat särkipuuroa, = keitetään särjet ja sekaan liotetaan kuivattua leipää.
Helteet näkyvät jo vaikuttavan kalojen liikkumiseen, pintavesi alkaa todellkin lämmetä tuntuvasti; sen näkee pikkukalojen tuikkeina tyynellä ilmalla.
Kyllä meikäläisillä kalastajilla kelpaa; kauniit kalaisat vedet, pyytäjä saa edullista runsasvalkuaista ravintoa ja ei tarvitse noihin "kassi- ja lammikkopossuihin" turvautua.
Ken kalastaa aikoo, näin kesäisin pelkällä ongellakin, halpa väline, saa melko nopsaan ruokakalat pöytään, edellyttäen, että osaa käsitellä ja valmistaa saaliinsa.
Tuolla markkinoilla tapasin virolaisen, suomeen muuttaneen maanviljelijän ja kalastajan; ihmetteli meidän vapaata ja helppoa kalastuslainsäädäntöämme. Lähes kaikilla mahdollisuus kalastukseen. Eestinpuolella ei näin ole. Esim verkkokalastus useilla verkoilla on vain ammattikalastajien oikeus, täällä mahdollista lähes jokaisella. Saaliidensa määrääkin tämä tuttavani jaksoi päivitellä, kalaa tulee kun vain osaa pyytää.


 
                                                                                     


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti