lauantai 22. syyskuuta 2012

Uteliaita kysymyksiä.

Tänään verkoillani soudellessa yllättäen tapasin samassa lahdessa venettään pitävään kalastajaan. Vetelin siinä liinaa ylös johon kaveri kysäisi; miten korkea verkko tämä on? No, minä sanoin, että kuusi metriä korkea ja kuusikymmentä pitkä, 60mm solmuväli ja lanka 3x0,15 multimonofil. Miten sen koet? No, yläpaulaa kolmen metrin välein ja liinaa ylös, kunnes alapaula näkyy; takaisin ja sama uudelleen.
Seuraava kysymys oli sitten; miten sinä sen lasket järveen kun hän on aina katsellut, että sinä vaan istut tuhdolla ja vähän soutelet. Minullehan tuli heti mieleen tämä olkihattuinen hemmo, joka seisoo perätuhdolla ja laskee puolitoistametristä verkkoaan vaimon soutaessa; siis mielikuva, vanhoista valokuvista tuttu.
Tässä pytyssä 60m pitkä, 4m korkea 13mm pohjaverkko valmiina laskettavaksi pyyntiin, miltei pintaan. Särkikalaa ruuakseni ja myyntituotteeksi.
Oranssit polat ovat kohoja, joilla verkko pintaan ja tuo iso keltainen tulee puoliväliin verkkoa uistinmiesten havahduttamiseksi. Lasketaan ylä- ja alapaula erillään veteen, tuuli soutajana ja pidetään huoli, että paulat eivät sekaannu. Polat 3m:n välein ja loppupäähän kaksilippuinen merkkisalko, siinä se.
Toivottavasti aamulla on särkeä ja salakkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti