perjantai 7. syyskuuta 2012

Savusärkeä purkkiin.

Kevyesti savustettua särkeä purkitettavaksi. Kalanpalat ovat kevyesti savustettuja, savustuksen jälkeen maustetaan omalla mausteseoksellani ja laitetaan jääkaappiin muutamaksi tunniksi vetäytymään.
Ladotaan purkkiin (ns rexa-purkki), päälle porkkanaa, sipulia, punasipulia, valkosipulia, virgin-öljyä, 1/2rkl tomaattipyrettä, laakerinlehti, sitruunapippuria myllystä ja sitten kannet kiinni. Muistaa pitää muuten keittää purkit ja tiivisteet ennen täyttöä.
Purkit painekattilaan ja paineen nousun jälkeen tunnin verran kypsennystä ja sitten jäähdytys ja jääkaappiin. Parin päivän jälkeen voi alkaa herkutella.
Tässä sitten sitä valmista tuotetta; kyllä kelpaa herkutella. On muuten paikallista ruokaa, ei mitään poliitikkojen hehkuttamaa lähiruokaa.

2 kommenttia:

  1. desifioinnin takiako purkit täytyy keittää? nämä rexa purkit varmaan kestävät useita käyttökertoja ja soveltuvat varmaan myös uunissa valmistukseen jos pitää lämpönä noin 120-130 astetta?

    VastaaPoista
  2. Joopa joo, kyllä se keittäminen noille rexa-purkeille ja tiivisteille on välttämätöntä ennen purkittamista. Lämpeneminen tapahtuu niin hitaasti, että kaikki mahdolliset mikrobiongelmat tulee poistaa.
    Rexa-purkit kestävät hyvin 150 astetta ja ovat uudelleenkäytettäviä desinfioinnin jälkeen.

    VastaaPoista