lauantai 8. lokakuuta 2011

Kalareissu 8.10.2011


                            Syksyn valoja ja varjoja; ruska alkaa olla todellisuutta.
Kalaakin tuli, tässä kuhamamma 3,9kg, kolme pienempääkin, alle puolikiloista passitin takaisin kasvamaan.

Tänään laitoin aamusella pari verkkojataa, rannasta ulos, rannanpuoli n 5m syvään ja siitä ulos. Illansuussa ajattelin käväistä katsastamassa, josko jokin olisi eksynyt verkkoon. Olihan sitä ja nyt päätin jättää verkot pyyntiin  myöskin päiväsajaksi, selkään ainoastaan ja sillä hyvä. Verkkojen silmäkoot 60mm ja korkeudet 3m, pituus 60m/verkko. Pääsääntöisesti kuhaverkkojen langanpaksuudeksi esitetään enintään 0,17mm, vetolujuus 1,5kg. Minun verkkoni ovat 6x210D, vetolujuus 6,2kg tai 2x210D, vetolujuus 4,0kg ja pystyriimutettu viidestä metristä kolmeen metriin. Pystyriimutus parantaa kalastavuutta ja tuommoinen kierretty lanka pysyy kylmälläkin ilmalla pehmeänä ja kestää, niinkuin esimerkistä näkee.
Tuo ensimmäinen kuvassaoleva "köllikkä" oli niin pirteä, että roiskaisi veneen vieressä oikein taimenen lailla. Normaalistihan kuha nousee kuin tukki veneeseen, tämä pisti oikein hanttiin.
Tämä läpivuorokautinen pyynti edellyttää verkkojen selaamisen aamuin, illoin, muutoinhan tuokin kala olisi jo tönkkönä seuraavana aamuna ja veri ei tulisi ulos niin helposti kuin tämmöisestä pirteästä kalasta ja lisäksi kala ei ehdi stressaantua tuntien aikana; tunnetustihan stressi huonontaa lihan makua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti