lauantai 18. heinäkuuta 2015

RICU.


Tämmöinen tuote tuli hankittua kalastusvälineistööni. Vaikutti teoriassa hyvältä; kolme työkalua samassa ja kelluva. Kuitenkin, laitetta mainostetaan virheellisesti kalankäsittelytyökaluna jos myöskin perkausvälineenä.
Käyttöohje meni näin: 1. suomusta 2. verestä 3. avaa 4 puhdista ruumiinontelo.
Jo, yllämainittu ei osoita kovinkaan hyvää kalankäsittelytietämystä siihen nähden mitä hyvään kalankäsittelyyn tulee. Verestä, suomusta (jos tarpeen), avaa ja puhdista; nämä toimenpiteet pienkalastajan tulee määräysten mukaan tehdä veneessä. Varsinainen kalankäsittely (kuten fileeraus) tehdään siihen hyväksytyssä tilassa, hyväksyttyjen tilojen puutteessa kala myydään eteenpäin jäitettynä.
Takaisin Ricuun; kyllä idea on kovinkin käyttökelpoinen, verestys ei vähänkään isommalla kalalle (yli 1kg), oikein toimi; kalasakset toimivat yhtä hyvin, avausterä toimii mutta ohjeistuksessa kehoitetaan avaamaan  kala kiduksista peräaukkoon päin, järjestys on toinen. Peräaukosta kiduksiin päin toimii kyllä hyvin tuommoisella pienehköllä kalalla kuten kuha1-1,5kg, isompaan tarvitaan kalasakset kidusten ja suolien lopulliseen poistoon. Kalan puhdistukseen työkalu toimii oikein hyvin. Suomustukseen en ole oikein kokeillut kuin särkeen; pikkusärkeen liian iso työkalu.suomustuslusikka on hyvä pikkukalaan, tai sitten pikkuveitsen hamarapuoli.
Kaikenkaikkiaan runsaan parinkympin työkalu puoltaa paikkaansa, tosin kalasakset (esim Fiskars) täyttävät myöskin yhden työkalun kriteerit mitä kalankäsittelyyn veneessä tulee, iso plussa tulee myöskin siitä, että työkalu on kotimainen ja se, että se kelluu, toisinkuin kalasakset.
Kyllä Ricu puoltaa paikkaansa veneessä, ehdottomasti mutta perkuupöydällä se lienee asettuvan luokkaan toimiihan se.
Kyllä se Ricu siellä kalapaattini peräpeilin koukussa roikkuu ja vaikka kirjoitinkin ensituntemukseni ylläolevalla tavalla; kaikesta huolimatta, uskoisin lisäkäytön hieman parantavan kokonaiskäsitystäni. Kalamiehethän ovat tunnetusti konservatiiveja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti