tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kesäkuun lopun aamutunnelmia.

Aamu 23.6.2015; lämpötila 7,6astetta, aivan tyyntä, sumua. Veden pintalämpö +14astetta.
Sähkömoottorilla ajelin, ei kiirettä. Saalista tuli 220m verkkojadoista viisi runsaan kiloista lahnaa, pari runsaan puolentoista kilon kuhaa, yksi kiloinen säynävä. Kohtuullista.
Lahnat savustukseen, säynävä graaviksi ja kuhat fileiksi ja pakkaseen.
Vasta nyt huomasin ensimmäisiä muikkujen tuikkeita keskiselällä, siis toiveita on jos ilmat lämpiävät.
Kyllähän tuo Bradley taas sylki ulos hienoa lämminsavulahnaa; kuvassa viimeinen, neljä muuta kerkesi lähteä(asiakas) ennen kuin ehtivät jäähtyä. Tämän jäähdytin Peltier-kaapissa ja sitten pöytään.
Mielestäni "lämmin savukala", niin kuin tuotetta myydään tuolla ulkosavustamoilla, toreilla ja markkinoilla, on keskeneräinen tuote. Lämminsavukala pitää suolaamisen jälkeen nopeasti jäähdyttää ja sitten muutaman tunnin "vetäytymisen" jälkeen vasta parhaimmillaan. Teen suolauksen 20% merisuolaliuoksella, n puoli tuntia ja sitten kylmään.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti