tiistai 2. kesäkuuta 2015

Särjenkalastusta.

Tässä sitä matkalla särkiapajille. Vedessä 120m 10mm, 3m korkeata muikkuverkkoa. Kolmemetrinen on siksi helppo korkeus kun muikkujen/särkien plokkaaminen onnistuu ihan vaan verkko suolena kiskottuna veneen laidan yli, siis kotipihassa. Alla pressunpala ja itsekseen irronneet kalat saa siistieinä kerättyä.
Siinä sitten alakuvassa sitä särkeä, muikkuakin hieman mukana; vain runsaat seitsemän kiloa, särki kun valmistautuu kutemaan rantaviivassa ja sinne ei kutukuhan vuoksi voi verkkoa viedä. Kuha, jopa puolitoistakiloinen kyllä takertuu tiheäsilmäiseenkin verkkoon hyvinkin helposti, siis kuhakoiraalle kuturauha.
Alakuvassa sitten "pajani", vasemmalla kaasusavustin, hupun alla varsinainen "koneeni" Bradley Original Smoker. Jokaisen savustajan ajatelmien täyttymys, mitä savustustuotteisiin tulee. Ikkunan edessä perkuupöytäni, varustettuna viemärillä ja vesihanalla (kesäkäyttö).
Tämän päivän särkisaaliista tein savusärkeä, parin tunnin savustus miedossa n 100asteen lämpötilassa ja sitten suolaus 10% suolaliuoksessa lämpiminä, n 10min.
Uskokaa tai älkää; särki on loistava kala, savustettuna, pitkähkö savustusaika ja alhainen lämpötila takaavat mehukkaan ja sopivasti savunmakuisen tuotteen; pöytään tai purkkiin, meillä meni purkkiin, tomaattipyreessä, koska muikkujakin saatiin pariksi syömäkerraksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti