keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

Millä välineillä kalastan

Katiskakalastus
Hyviä katiskoita yleiskalastukseen ovat; http://shop.kivikangas.fi/PublishedService?file=page&pageID=3&action=view&groupID=981
Ylläolevasta löytyy kohtuuhintaisia ja toimivia katiskoita. Olen kalastanut pikkuteholla ja saaliskalojen kirjo on melkoinen mittava.
Talvisin saan matikkaa, ahventa, särkeä ja pikkuisia kuhanpoikasia; laskettu luonnollisestikkin takaisin uimaan. Talvella muuten hiljaista kalansaantia (pl made), voi hieman auttaa sijoittamalla katiskan syöttipussiin kauraryynejä, vaaleaa leipää yms. Parantaa kalantuloa melkoisesti.
Keväällä sitten aivan rannan läheisyydestä, haukea, ahventa ja  särkeä, varsinkaan kutuaikaan, kalantulolla ei ole juuri määrää. Sitä tulee ja paljon.
Juhannuksen jälkeen hiljenee ja on aika siirtää katiskat syvempään ja karikoiden vierille; paikkaa kannattaa vaihtaa usein.
Loppukesällä taas särki ja ahven siirtyvät matalampaan ja kaislikkojen reunoille, sieltä kalaa.
Talvi kun tulee; katiskojen paikat tulee miettiä tarkoin, et juurikaan pysty paikkoja vaihtelemaan. Ns juuman rinteet, jyrkät matalan ja syvän alueet ovat talvisin hyviä paikkoja ja saalista tulee, joskin harvakseltaan niinkuin muistakin pyytimistä.
Katiskapyynti on yksi ekologisimmista pyyntimuodoista, valikoivaa, kalat eivät havaskatiskassa vahingoitu jos kalastaja käy päivittäin kokemansa pyytimet.
Väitetään, että katiska on laiskan miehen pyydys; jos kalaa halutaan, katiskaa pitää hoitaa, vaihtaa paikkaa, pestä ja tarkistaa nielujen kunto; kyllä katiskamiehelläkin hommaa riittää, varsinkin jos kalaa aikoo saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti