lauantai 2. marraskuuta 2019

Savustetaan joskus makkaraakin.

                                            Tässä "makkaraverstaani" täydessä toiminnassa.
Meillä sitten tehtiin ryynimakkaraa; ainesosat naudanpaisti 300g, kasler 300g, ohrasuurimoja, kypsiä, 2dl ja silavaa 200g.
Massanteko aloitettiin leikkaamalla perusainekset veitsellä, lisäsin soijakastiketta 2dl, mausteina korianteria, rosmariinia, timjamia, savustettua punaista chiliä, Maillen sinappia 2dl, sipulinlohkoja ja siivutettua valkosipulia, nesteeksi tummaa, vahvaa olutta, ja pari desiä soijakastiketta. Massa yöksi maustumaan jääkaappiin.
Siis varsin yksinkertainen makkaramassa.
Tänään aamusella sitten jauhoin lihamyllyllä(karkea kutterinlevy). Paistoin ruokalusikalla koemaistiksi, sain luvan jatkaa.
Sitten vaan kutteri ja reikälevy pois myllystä ja tilalle makkarasuutin ja sen päälle siansuolta 1,5m. Massa sitten suoleen sellaisina 10 cm pötköinä ja sidoin pumpulilangalla ja teelmykset ritilälle ja savustusuuniin. savustusajaksi 80 asteen lämpötilalla ajattelin n 4 tuntia.
Siellä ne nyt saunan terassilla savustuvat. Savustuspuruna on muuten tammi. Se kun ei sinällään sisällä tervaa kuten meillä markkinoilla oleva leppä ja tammi antaa muutenkin, mielestäni sellaisen miedohkon savuaromin, toisin kuin esim tervaleppä.
                                          Tämmöiseltä se sitten näyttää savustimen sisältä.
Se on tuo kotitekoinen makkara aivan tavatonta herkkua, voi massan muuten tehdä kalastakin ja olen tehnytkin.
Kun teet makkaran itse, tiedät mitä syöt ja valmistuksen ainesosat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti