keskiviikko 17. huhtikuuta 2019

Kylmä-/lämminsavustus.

Kun  savustetaan kylmä-/lämminsavustusta, aina pitää olla kolme perusasiaa hallinnassa; savun tuotto, lämmön säätö ja lämmön tuotto.
Lämmön tuotto, paloprosessi, lämmön säätö, edelliset pitää olla hallinnassa ja lopuksi savun tuotto.
Varsinkin kylmäsavustuksessa lämmön tuotto/lämmön säätö, tulee erityisen hyvin olla hallinnassa. Savun tuotto ei niinkään merkittävää.
Kylmäsavustuksen alkuvaiheessa mm savustusmateriaalin kuivuminen on tärkeätä.
Lämpötilan säätö myöskin lämminsavustuksessa on tärkeätä, savustettava materiaali ei saa lämmetä liian nopeasti; optimaalinen savustuslämpötila on n 80 astetta.
Näihin kolmeen asiaan päästään vain riittävän teknisellä laitteistolla ja silloin ei tarvitse olla jatkuvasti pöntön ääressä valvomassa.
Näin sitä syntyy kylmäsavukalaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti