Kalaherkku nimeltään made. Made mielletään pääsääntöisesti sydäntalven herkuksi. Kuitenkin made on yhtä herkullista niin kesällä kuin talvellakin.
Made niinkuin muutkin kalat tulee verestää heti veneessä. Sisälmykset kuitenkin jätän poistamatta, jotta nylkeminen olisi helpompaa.
Made niinkuin muutkin kalat tulee verestää heti veneessä. Sisälmykset kuitenkin jätän poistamatta, jotta nylkeminen olisi helpompaa.
Nylkeminen aloitetaan tekemällä viilto ympäri kalan aivan rintaevien takaa. Sitten sormin ujutellaan nahkaa pois yllänäkyvään vaiheeseen.
Tämän jälkeen kietaistaan sanomalehteä nahan päälle ja nykäistään nahka pois. Helppoa.
Mateen maksan otan talteen; savustettaessa laitan sen avattuun vatsaosaan ja sitten uuniin. Mateen suolaan aivan normaalisti 10% liuoksella, puoli tuntia on lämpimälle kalalle riittävä aika.
Sitten ei muuta kuin herkuttelemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti