perjantai 28. marraskuuta 2014

Tuli tauko kalastukseen.

Siinä se kalusto nyt makailee pikkutauolla. Tuli rantoihin sen verran jäänriitettä, ettei raski rikkoa veneen ulkopintaa. Syksyinen jää on yllättävän terävää.
Kuhaa ei tullut tällä avovesikaudella mitenkään hyvin; keskinkertaisesti. Siika lähes häviksissä. Muikkua jonkin verran mutta pientä särkikalaa nostin n 400 kg.  Isoa lahnaa ja ahventa tuli melko mukavasti; lahnaa n 100kg ja isoa ahventa (0,5+kg) n90kg. Kuhaa tuli kaikkiaan n 250kg ja rapuja n1500kpl, joista myyntirapuja (+11cm, ei saksipuolia) n 950 kpl. Kun ahvenen ja kuhan kilohinnaksi muodostui pyöreänä kalana 12,50€/kg ja rapujen n 2,50€/kpl täytyy tulosta näin pienkalastajan kannalta pitää kohtuullisena. Lahna meni kaikki savukalaksi kilohintaan 10,00€/kg. Haukisaalis n 120kg meni särkikalan ohella pääsääntöisesti kuivakalaksi jalostettuna lemmikkieläinten rehuksi ja kun kilohinnaksi pyöreänä n 4,00€/kg, ei huonosti sekään.
No, uskoisin vielä ennen joulua päästävän muutamaksi päiväksi muikunpyyntiin, ainakin intermeteon mukaan, voisi kautta luonnehtia suhteellisen siedettäväksi.
Ravut muuten menivät aivan pyyntikauden lopullakin täyteen hintaan kaupaksi; hyvä kun itselle vähän noita saksipuolia jäi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti