Kun rapuja ruokakuntaan saadaan, kannattaa kaikki hyödyntää. Tässä kuvassa näkyy oivalliset rapuliemen ainekset. Ravunkuoret lajitellaan ja kuivataan; kuivausaika Marlemin kuivurilla 1/2 lämmöllä n 6 tuntia.
Säilyvät purkissa, normaalissa ruokakomerossa. Säilytysaika useita kuukausia.
Rapuliemi
1/2 l kalalientä
Säilyvät purkissa, normaalissa ruokakomerossa. Säilytysaika useita kuukausia.
Rapuliemi
1/2 l kalalientä
1/2 l vettä
1 lasi kuivaa valkoviiniä
1 kuorittua porkkana
1 keskikokoista sipuli
1-2 rkl tomaattipyreetä
1 pieni purjo
1-2 rkl voita
pieni pala selleriä
pieni nippu persiljaa
tillinvarsia
timjamia
12-15 ravun kuivatut kuoret
Paloittele kasvikset ja lämmitä pannussa voissa, ei saa ruskistua. Laita kattilaan, lisää tomaattipyree, valkoviini ja kalaliemi, lämmitä kattilassa, ei saa kiehua. Lisää persilja, tilli sekä timjami. Saa poreilla kattilassa n 1tunnin.
Siivilöi liemi ja jäähdytä nopeasti. Säilyy muutaman päivän jääkaapissa. Käytä normaaliin tapaan kastikkeena esim valkoisen kalan kanssa.
Muutakin Marlemilla
Ylläolevissa kuvissa kuivattua lanttua ja kuivakalaa; omaankin pöytään. Tämä Marlemi, tehokkuutensa vuoksi sopii kaikkien juuresten kuivaukseen. Kuivatuotteiden säilytys tapahtuu ihan komerossa ja paperipussissa. Kypsennyskin vie energiaa paljon vähemmän kuin tuoretuote.
Muutakin Marlemilla
Ylläolevissa kuvissa kuivattua lanttua ja kuivakalaa; omaankin pöytään. Tämä Marlemi, tehokkuutensa vuoksi sopii kaikkien juuresten kuivaukseen. Kuivatuotteiden säilytys tapahtuu ihan komerossa ja paperipussissa. Kypsennyskin vie energiaa paljon vähemmän kuin tuoretuote.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti