Rapuja kalastajan sumpussa. Huom ruokana ravuille kasvisdieetti; nokkosta, lepänlehtiä ja keitettyä perunaa.
Tässä ollaan juuri poimimassa omaan käyttöön, saksettomia, saksipuolia ja muuten vahingoittuneita. Ravut keitän liemessä, jossa on n 10l vettä, parikymmentä sokerinpalaa ja merisuolaa n 20rkl, lisäksi kruunutilliä nippu, puoli nippua keittämiseen ja se heitetään pois keittämisen jälkeen. Ravut jäähdytetään vesivaippakattilassa, siis juokseva kylmä vesi. Jäähdyttyään ravut laitetaan astiaan ja päälle uusi nippu kruunutilliä. Lopuksi keitinliemi rapujen päälle ja jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi.
Rapua on tullut melkoisen hyvin, neljän viikon saldo lähes neljäsataa rapua.
Ravuista saan 1,5 - 2,0€/kpl, siis suoramyyntinä yksityisille kuluttajille.
Tukkurit maksaisivat 0,75€/kpl, eipä kannata myydä. Jotkin kalastajat ovat alkaneet keittää itse rapujaan ja päässeet samaan myyntihintaan kuin mitä saan elävästä ravusta.
Ilmeisesti rapujen keittäminen on aika monelle osa rapurituaalia ja se halutaan tehdä itse.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti