Ajattelin esitellä tässä kalastajan kalankäsittelytyökaluja, lähinnä fileerausveitsiä.
Kuvassa Victor Inoxin fileereusveitsi, terän pituus 23cm. Erittäin hyvä, luistamaton kahva, teroitettuna pitää hyvin teränsä. Veitsen markkinahinta on n 30-35€, riippuen hankintakanavasta. Uskomattoman hyvä työkalu.
Sanelli; italialainen laatuveitsi, terä 14cm, 56HCR. Kätevä kapean teränsä vuoksi pikkutarkkaan fileointiin.Erittäin hyviä kalankäsittelyveitsiä valmistavat mm Wengler, Svibo ja Brusletto. Tärkein ominaisuus on hyvä kahva, terän joustavuus ja teroitettavuus, huolimatta melko kovasta teräksestä 54-56HCR. Ruostumattomuus tietenkin on ehdoton vaatimus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti