keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Salakka, miltei kuin muikku.

 Tuoretta salakkaa. Valmistin säilykettä, mausteena pippuriseosta, suolaa, teelusikallinen Dijon-sinappia, tomaattipyrettä, sipulia, porkkananviipale/purkki, laakerinlehti ja päälle kymäpuristettua pellavaöljyä.
Normaali purkittaminen rexa-purkkeihin, kuumennus painekattilassa noin tunnin verran.
Parin päivän kuluttua tarjoilin uusien perunoiden kanssa tuttavalleni.
Väitti, ettei ole milloinkaan syönyt yhtä hyvää muikkusäilykettä.
Herkullisen näköistä, eikö totta; kuitenkin menee lemmikkieläinten herkuksi


2 kommenttia:

  1. En ole vielä salakasta koittanut ahvenesta särjestä ja hauesta kylläkin. Nestee määrän kanssa hieman ollut hankaluuksia liiann vähän tai liikaa tullut. Paljon laitat öljyä/nestettä purkkiin?

    VastaaPoista
  2. Nyt tein toutaimesta purkkia ku ei se muuten kovin kummonen maultaa oo ja pirun ruotonen mutta purkissa pehmeni ruodot hyvin ja maultaanki oli ihan syötävää kuivahti vaan jonku verran. Minkä verta laitat nestettä? Kala määrän pintaan vai? viimetalvena ku aloin harjottelemaan purkkikalan tekoa nii huomasin että on hyvää evästä mettällä kyllä

    VastaaPoista