Tänään meillä tehtiin salakasta pihvejä. Salakat perattiin, halkaistiin, keskiruoto poistettiin.
Sitten pyöriteltiin fileet ruisjauho/suolassa, sisään pekonimursketta ja tuoretta oman maan ruohosipulia; paistettiin ja nautittiin uusien (oman maan) perunoiden kera, kastikkeena smetana/ruohosipuli/sitruuna ja sinappi-höystettä. Ei tiennyt vävypoikakaan mitä söi, mainitsi vaan, että olipa hyviä muikkupihvejä.
Salakka on muuten pintavesikala, joka syö planktonia, ei siis kaivele pohjaeliöitä. Maku on mieto ja näinollen turskan veroinen erilaisten maustamiskokeilujen kohde.
Salakkaa saa kesäaikaan syvien vesien pinnasta, siis vaatii pintaverkon. Kesä- heinäkuussa saaliit voivat olla erittäinkin runsaita.
Oivallinen kala savustukseen, paistamiseen, säilykkeeksi ine.
Verkoksi kannattaa valita kierretystä monofilista tehty, esim 110/2, 1,2 m korkea ja 10mm silmällä varustettu verkko. Helppo käsitellä ja kalat irtoavat ehjinä ja kauniina.
Kokeilkaahan joskus kalastuksen ehdottomasti ekologista valintaa.
Sitten pyöriteltiin fileet ruisjauho/suolassa, sisään pekonimursketta ja tuoretta oman maan ruohosipulia; paistettiin ja nautittiin uusien (oman maan) perunoiden kera, kastikkeena smetana/ruohosipuli/sitruuna ja sinappi-höystettä. Ei tiennyt vävypoikakaan mitä söi, mainitsi vaan, että olipa hyviä muikkupihvejä.
Salakka on muuten pintavesikala, joka syö planktonia, ei siis kaivele pohjaeliöitä. Maku on mieto ja näinollen turskan veroinen erilaisten maustamiskokeilujen kohde.
Salakkaa saa kesäaikaan syvien vesien pinnasta, siis vaatii pintaverkon. Kesä- heinäkuussa saaliit voivat olla erittäinkin runsaita.
Oivallinen kala savustukseen, paistamiseen, säilykkeeksi ine.
Verkoksi kannattaa valita kierretystä monofilista tehty, esim 110/2, 1,2 m korkea ja 10mm silmällä varustettu verkko. Helppo käsitellä ja kalat irtoavat ehjinä ja kauniina.
Kokeilkaahan joskus kalastuksen ehdottomasti ekologista valintaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti