maanantai 11. heinäkuuta 2016

Avattu, täytetty kuha.

Eilen sitten päätin tehdä pitkästä aikaa täytettyä kuhaa. N kiloinen kuha päivän saaliista ja se käsittelyyn. Poikkeuksellisesti jätin tämän kuhan veneessä suolistamatta, siis vain verestin.


Kuhan selkäruodon poistin päältä käsin, samoin sisälmykset ja kidukset. Kalaa ei suomusteta.

Kalan täytteeksi tein sekoituksen; kuivattuja sekasieniä liotettuna n 2dl, 1/2 kookas punasipuli, kuullotetaan silputtuna, yksi kookas valkosipulin kynsi silputtuna. Ainekset kulhoon ja siihen lisätään loraus soijakastiketta, ruohosipulisilppua reilusti, kermaa,  ja mustapippuria myllystä n 1 tl, ainekset sekoitetaan. Kalan sisäpuolelle hieman merisuolaa myllystä. Seos lisätään kalan sisään ja kala suljetaan puuvillalangalla ompelein. En siihen hätään löytänyt puuvillalankaa, joten suljin paksumman pään cocteil-tikuilla. Kalan päälle korppujauhoa ja voisulaa ja uuniin.  

Uunin ritilä ylhäältä kolmannelle tasolle, ylälämpö 180 astetta ja kala uuniin, runsaan puolen tunnin kuluttua kala on kypsää ja herkuttelu voi alkaa. Lisukkeeksi uusia perunoita ja kermaviilikastike; kermaviili, sinappia, sitruunamehua ja ruosipulisilppua. Mainio kastike moneen muuhunkin. Muista syödä kalasta myöskin poskilihat; parasta ja kalleinta herkkua mitä kalasta saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti