tiistai 21. helmikuuta 2012

Tänään meillä syötiin mademuhennosta.

Kuoriperunoita, mademuhennosta-, valkokaali/porkkana-/karpalosalaattia, puolukkasurvosta.                                                                                                         
-made, vajaa kilo; nylje, poista sisälmykset ja pää. Laita suolautumaan yön yli.
-voita, öljyä rkl 1/1
-puolikas isosta sipulista
-kermaa
-vehnäjauhoja
-pippuria, valkosipulipippuria, maun mukaan, kuivattua tilliä.
Laita perattu maden paloiteltuna höyrykattilaan  kypsymään. Kuullota sipuli voi/öljyseoksessa, ei ruskistaen. Lisää jauhot siten, että tulee sakea liemi. Lisää keitinliemi vähitellen sekoittaen. Lisää kerma ja mausteet.
Ota kypsyneet mateenpalat kattilasta, jätä liemi hellalle. Perkaa ruodot pois.
Lisää kalapalat kastikkeeseen ja anna hautua rauhallisesti, ei kuplien, lisää tilliä.
Annostele muhennos lohkottujen perunoiden päälle, annokseen puolukkasurvosta ja valkokaali-, porkkana-, karpalosalaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti