keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Ruokaresepti vuosikymmenten takaa.

Tämmöisistä alkuaineksista mm kegeree valmistuu. Kannattaa keittää ritiläkattilassa pienellä vesimäärällä. Keitinvedestä saa maukkaan kalaliemen eikä tarvitse käyttää teollisia kalakuutioita nitriitteineen kaikkineen. Kannattaa muistaa muuten, että vähänkin isommasta kuhasta, so n +2,00kg nuo poskilihat on jo fileerauksen yhteydessä otettava talteen. Ei ole olemassa maukkaampaa kalatuotetta kuin ovat kuhan poskilihat. Kokeilkaahan.
Intialainen Kegeree.
Kuhan, hauen, siian jne, fileerausjätteistä. Kidukset on poistettava ennen keittämistä, muutoin kaikki käy.
Kiehauta ritiläkattilassa, irroittele ruodot pois.
Muut ainesosat; neljä kovaksi keitettyä munaa, lautasellinen keitettyä riisiä tai ohraa, suolaa, valkopippuria, hieman cayennepippuria, reilusti voita.
Munat hienonnetaan, sekoitetaan riisiin/ohraan, maustetaan suolalla ja valkopippurilla, veitsenkärjellinen cayennepippuria. Kaikki laitetaan kattilaan voin kanssa. Lämmitetään, koko ajan sekoittaen, siis lämmitetään, ei saa kiehahtaa.
Oivallinen muhennos/kastike oikeastaan minkä tahansa kasvisruuan kanssa; lämmitetty hapankaali, kaalimuhennos, pasta, aivan oivallista lämmitetyn intialaisen säilykkeen "chutneyn" kanssa, uudet perunat, vaihtoehtoja vaikka miten paljon.
Lainaus Konni Zilliacuksen "Sedän keittokirja" 1926.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti