perjantai 4. elokuuta 2017

Särkikalasäilykkeiden tekoon uusi laite.

Tämmöinen miniuuni tuli hankittua; hollantilaisvalmisteinen Bestron uuni. 800W ja lämmönsäätö 100 - 200 astetta, kellokytkimellä. Siis käyttö 3,4A, ei mitenkään paljon jos vertaa normaaliin sähköuuniin., n kolmannes ja lopputulos sama.
Pitihän sitä kokeilla; purkkiin särkiä ja öljyä ja sitten 120 asteen kuumennus kolme tuntia (Rexa-purkki).
Tuossa sitten lopputulosta; öljyä tuli liikaa mutta lämmitysaika paljon alle ohjearvojen. Kalasta tuli mureaa ja mehukasta, palat säilyttivät muotonsa. Siis entiset painekeitinarvot eivät oikein päteneet, eivät netistäkään löytyneet ohjeet. Testiannoksen tein käyttäen vain kalaa ja öljyä; ei mausteita. Rexa-purkin tarkastelu osoitti, että purkki sulkeutui todella tiiviisti (ilman työkalua ei auennut), kuten mainittu kalojen muoto säilyi, silti ruodot olivat pehmenneet aivan syömäkelpoisiksi.
Kuvassa uuni avattuna; pieni toki mutta kolme 0,4ltr Rexa-purkkia mahtuu. Ainut ongelma on, että kellokytkimen maksimiaika on vain 60 min; joten päiväsaikaan vain voi värkkäillä.
Kolme 0,4 ltr purkkia on riittävä, jos enemmän tarvitsen, uusi satsi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti