sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kallen talvinen kalakeitto.


Talvinen kalakeitto fileistä; kuha, ahven, made tai hauki.
Ainekset:
- 200g kalafilettä paloiteltuna
- 1/2-1 dl rapulientä (valmistettu keittämällä kuivatuista ravunkuorista)
- 2kpl isohkoja kuorittuja perunoita lohkottuna
- 2 sormenleveyttä mustaa koskenlaskijaa
- kuivatilliä 1rkl
- ruususuolaa 1tl
- 1rkl Santa Mare pippuriseosta
- yksi isohko ruisleivänsiivu voideltuna paksulti voilla
- 1,5l vettä

Laita vesi kattilaan, perunat ja kalat sekaan. Kun keitos kuplii, lisää koskenlaskija, rapuliemi, kuivatilli, pippurit ja suola keittoon. Aseta voileipä voipuoli alaspäin keiton pinnalle. Anna hautua lasikannen alla pikkuisen kuplien n 1/2 tuntia. Sekoita ja keitto on valmis, riittää neljälle hengelle.
Reseptissä olen mukaillut ikivanhaa karjalaista kalakeittoa ja hieman "tuunaillut" sitä; minä kun koskaan en osaa tehdä mitään aivan reseptin mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti