maanantai 21. toukokuuta 2012

Pannuvalmista kalaa.

Näin jalostettua kalaa haluaa nykypäivän kuluttaja. Kuvassa kuhaa annospakkauksissa, vakumoituna 200-250g pakkauksissa. Lienee aivan sama, mistä kalasta on kyse.
Suoraan pannulle valmiina; nykypäivän trendi.
Näin valmistan kalan asiakkaitteni käyttöön; joko tuoreena tai pakastettuna. Aina käsittelyn ja saantiajankohdan välillä on korkeintaan 2-3 tunnin viive. Kalat verestetään veneessä heti verkosta/rysästä tms saatuna. Sitten käsittely ja asiakkaalle joko suoraan tai sitten pakasteeseen. Laatu on ehdottoman ykkösluokkaista.
Kyllä pienet saaliit kalastajan tulee valmistaa mahdollisimman valmiiksi saadakseen rajoitetulle saaliilleen kate kohdalleen joka tapauksessa.
On aivan järjetöntä myydä tukkuun/kalakauppiaalle, n 75% pienempään hintaan. Aivan eri asia sitten ovat nämä suuria saalismääriä keräävät tehokalastajat, lähinnä merialueilla; heillä ei luonnollisestikkaan ole mahdollisuutta jalostusasteen nostamiseen, on myytävä tukkuun pilkkahinnalla ja pyrittävä lisäämään saaliin määrä.
Pienehkö saalismäärä, korkeampi jalostusaste; lopputulos riittää, ainakin minulle; tulen hyvin toimeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti