tag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post8822666321358753678..comments2023-06-06T04:02:17.260-07:00Comments on Kotimainen kala: Uusi savustuslaitekalle pohjolahttp://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-79249295135386675992019-11-10T06:13:32.658-08:002019-11-10T06:13:32.658-08:00Tulee savusteltua kalaa viikottain kerrostalon ali...Tulee savusteltua kalaa viikottain kerrostalon alimmalla parvekkeella ja kyllähän siitä joku tai jotkut ovat valittaneet mutta minkäs mahdat. Jos jotakuta haittaa 30min savustus kerran viikossa niin voi voi. Jos homma olisi päivittäistä niin ymmärrän ja siksi sitä en niin usein teekkään.Ollihttps://www.blogger.com/profile/09909906440787624329noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-76156665872386347142017-09-26T10:14:50.209-07:002017-09-26T10:14:50.209-07:00Toimii tuo mut uusi pelihän tuo vielä. Mustangissa...Toimii tuo mut uusi pelihän tuo vielä. Mustangissa ainakin klo aika riittää. Mitä nakkasin aikaa niin 14 tuntia laitoin. Kitkeryyttä oli lihassa vähän liikaa. Pitäs jotain parempaa purua keksiä.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04285238276433293217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-15891699978923392812017-09-26T00:01:41.178-07:002017-09-26T00:01:41.178-07:00Tuon Mustangin savustimen poistin jo pari vuotta s...Tuon Mustangin savustimen poistin jo pari vuotta sitten. Lakkasi toimimasta.<br />Nykyisin minulla on tuo Bradleyn savustin. Uskomattoman hyvä.<br />Jos Mustanginisi toimii;sopinee hyvin lyhytaikaiseen savustamiseen; tuo purujen säätö ei sitten niinkään helppo.<br />Bradleyn automaattisyöttö mahdollistaa monien tuntien savustamisen, jopa 6-10 tuntia ilman valvontaa ja lämpötilan säätö potentiometrillä helppo.kalle pohjolahttps://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-87741542671893384152017-09-25T22:03:32.411-07:002017-09-25T22:03:32.411-07:00Suola lapaa kokeeksi savustin ja muuten tuli hyvä ...Suola lapaa kokeeksi savustin ja muuten tuli hyvä mut leppäpuru antaa kitkerää makua vaikka sitä en paljoo käyttänyt. Jätkät savusaunassa palvanneet ja saavat lihaan tasaisen tummuuden koko matkalle. Mitä ne siellä polttavat ? Saako jostain tilaamalla parempaa purua ja purus sekaan en sokeria laittanut kuten kalan kanssa käyttänyt tai hunajaaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04285238276433293217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-52880897088111945492017-09-25T22:00:48.560-07:002017-09-25T22:00:48.560-07:00Suola lapaa kokeeksi savustin ja muuten tuli hyvä ...Suola lapaa kokeeksi savustin ja muuten tuli hyvä mut leppäpuru antaa kitkerää makua vaikka sitä en paljoo käyttänyt. Jätkät savusaunassa palvanneet ja saavat lihaan tasaisen tummuuden koko matkalle. Mitä ne siellä polttavat ? Saako jostain tilaamalla parempaa purua ja purus sekaan en sokeria laittanut kuten kalan kanssa käyttänyt tai hunajaaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04285238276433293217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-16893326734880445882017-04-20T07:48:34.448-07:002017-04-20T07:48:34.448-07:00Amatöörin töppäilyä. Miten lihan savustuksessa tar...Amatöörin töppäilyä. Miten lihan savustuksessa tarviiko kosteutta.Näppärä peli kun sinuksi päästään.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04285238276433293217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-10210035428434708812017-04-20T07:38:42.574-07:002017-04-20T07:38:42.574-07:00Lihan savustuksessa on ratkaisevaa; lämpötila, raa...Lihan savustuksessa on ratkaisevaa; lämpötila, raaka-aine, rasvaista, tai ei. <br />Perusperiaate on, mahdollisimman matala lämpötila ja pitkä savustusaika. Kilosta lihaa/kalaa et saa maukasta ja hyvää tunnin savustuksella. Lasken yleensä kilo/2 tuntia, mielellään enemmän oli sitten kala tai liha ja lämpötila ei saisi nousta yli 110 astetta savustimessa. Lihalämpömittaria varsinkin lihan savustuksessa tulisi käyttää.kalle pohjolahttps://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-17852249901793502832017-04-20T02:17:40.409-07:002017-04-20T02:17:40.409-07:00Siinä kuha ohjeessa oli olutta niin ajattelin vett...Siinä kuha ohjeessa oli olutta niin ajattelin vettä kokeilla. Hyvää oli mutta vetistä. <br />Kyllä se siitä iloksi muuttuu..Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04285238276433293217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-23731004912099656412017-04-20T02:17:02.784-07:002017-04-20T02:17:02.784-07:00Siinä kuha ohjeessa oli olutta niin ajattelin vett...Siinä kuha ohjeessa oli olutta niin ajattelin vettä kokeilla. Hyvää oli mutta vetistä. <br />Kyllä se siitä iloksi muuttuu..Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04285238276433293217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-58852408587586276882017-04-20T02:15:05.140-07:002017-04-20T02:15:05.140-07:00Amatöörin töppäilyä. Miten lihan savustuksessa tar...Amatöörin töppäilyä. Miten lihan savustuksessa tarviiko kosteutta.Näppärä peli kun sinuksi päästään.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04285238276433293217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-29768546138001420912017-04-19T21:14:51.305-07:002017-04-19T21:14:51.305-07:00Ei tuohon Mustangiin normaalisti vettä laiteta; tu...Ei tuohon Mustangiin normaalisti vettä laiteta; tuo astia on ns rasvapelti. <br />Varsinkaan rasvainen kala ei tarvitse vettä.<br />Minulla on toinenkin savustin Bradley Original Smoker; siinä tarvitaan vesiastia brikettien sammuttamiseksi (automaattisyöttö). Molemmilla tulee oikein hyvää savutuotetta.kalle pohjolahttps://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-13405839191433823112017-04-19T20:51:34.568-07:002017-04-19T20:51:34.568-07:00Tuli savustin hankittu mut laitoin astiaan vettä j...Tuli savustin hankittu mut laitoin astiaan vettä ja kalasta tuli vetistä. Eihän normaali savustuksessa vettä tarvii tai sit laitoin liikaa vettä. Muuten kalasta tuli hyvää. Pikku hienosäätöö niin kyllä se siitä. Merilohi filettä savustin. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04285238276433293217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-61253365426551096152015-01-13T01:27:10.873-08:002015-01-13T01:27:10.873-08:00Kyllähän se niin on, että, olettaisin ainakin, väh...Kyllähän se niin on, että, olettaisin ainakin, vähäinenkin savu, jopa g<br />rillistä tuleva saattaa aiheuttaa erimielisyyksiä naapuruston kanssa.<br />Bradleyn tuottama ns poistosavu on aika vähäistä mutta kuitenkin savua. Savua on vaikeata ohjailla minnekkään edes ns imurilla.<br />Mustangin savumäärä, on vielä isompi, johtuen oven saumoista tulevasta savusta.<br />Kyllä se valitettavasti niin lienee, että tuo savustaminen kerros- ja rivitaloissa aika vaikeata on.kalle pohjolahttps://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-83472526532375442912015-01-13T01:16:29.002-08:002015-01-13T01:16:29.002-08:00Mitenkäs savustus tällä laitteella kerrostalon par...Mitenkäs savustus tällä laitteella kerrostalon parvekkeella?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00727242841721242253noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-72590175833948583392014-11-18T11:21:14.881-08:002014-11-18T11:21:14.881-08:00Kiitos vastauksesta! Katettu terassi minullakin on...Kiitos vastauksesta! Katettu terassi minullakin on ja tarkoitus savustella läpi talven. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03447787594030468484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-19152395354828065922014-11-18T02:31:04.417-08:002014-11-18T02:31:04.417-08:00Kyllä se kestää kunhan et sitä taivasalla pidä. Mi...Kyllä se kestää kunhan et sitä taivasalla pidä. Minulla tuo on ollut saunan terassilla; kolme seinää, suojapussi päällä. Viime talvena pakkanen kyllä sinne -28astetta kipusi muttei mitään vahinkoa aiheuttanut. Talvellakin muutamat kerrat savustelin melko rapsakassakin pakkasessa ja hyvin toimi.<br />Laite tuntuu kaikenkaikkiaankin tosi toimivalta, saa sitten nähdä jatkossa. kalle pohjolahttps://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-32448137994516670642014-11-18T01:26:01.287-08:002014-11-18T01:26:01.287-08:00Tuli hankittua itsellekin kyseinen laite ja nyt hu...Tuli hankittua itsellekin kyseinen laite ja nyt huolena on, että kestääkö tuo ohjauselektroniikka pakkasessa säilytystä? Täällä pohjoisesssa kun käväsee välillä -30 ja yli astetta. Ei viittis rivitalossa pirttiinkään haisevaa kaappia nostaa :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03447787594030468484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-28473813097386737122014-04-01T00:43:37.628-07:002014-04-01T00:43:37.628-07:00Nyt on muutama satsi savustettu ja jos asian oppii...Nyt on muutama satsi savustettu ja jos asian oppii niin hyvää tulee. Tunti sitten laitoin ekan satsin lihaa, itelle rasvaisempaa ja puolisolle enemmän lihaista ja muutama isompi broilerin koipireisi samaan satsiin. Broilerin siivet tuli erittäin hyvät. Kun on tottunut vanhaan savustimeen niin alussa on vaikea omaksua näita savustusaikoja kun vanhassa ne olivat 30-50 min. Siivet olivat noin 2.5 tuntia, alussa 95-105 ja viimeisen puoli tuntia 125(tekee pinnasta tummanruskean, ei kuitenkaan rapeaa koska rapeus kuuluu grillaukseen) niin lopputulos oli kaikkien maistajien mielestä loistava. Tärkein väline isompien palojen kanssa on mielestäni lämpömittari, kala 55-60, kana 75 ja sianliha 75-80 niin pitäisi lopputulos olla hyvä ja ei tarvi hirveästi miettiä kauanko savustaa, jos mittari näyttää oiekan lukeman on liha valmis :) halvin digitaalinen mittari oli mustassa pörssissä 7.90Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-74506254731672961692014-03-26T23:28:46.853-07:002014-03-26T23:28:46.853-07:00 Minulla oli kokeiluaikana tavallinen ja digitaali... Minulla oli kokeiluaikana tavallinen ja digitaalinen paistimittari uunissa ja siinä ei isoa heittoa ollut siihen mitä kone näytti, eroa tuli suuntaan tai toiseen riippuu millä korkeudella mittari oli, mutta tosiaan ongelma oli siinä että saavutettu lämpö oli noin 10 astetta korkeampi kuin asetettu lämpö, senkin kanssa tulee toimeen eli säädän kunnes toivottu lämpö saavutetaan.<br /> Kokeilin ihan huvikseen millaisessa lämpötilassa vanha Opa pönttösavustin savustaa ja sain tulokseksi 160 astetta.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-23201516421606221082014-03-26T21:36:55.882-07:002014-03-26T21:36:55.882-07:00Joo, niin se teki minullakin. Mittailin oikeat läm...Joo, niin se teki minullakin. Mittailin oikeat lämpötilat erillisellä mittarilla ja tein ns "korjaustaulukon". Se vaeltelu on normaalia termostaatin toimintaa näissä laitteissa, sellainen 5-8 astetta johtunee tuosta vastuksen hitaasta jäähtymisestä/lämpenemisestä. Yksilöerojakin laitteissa saattaa olla.kalle pohjolahttps://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-11324814852078689132014-03-26T11:45:34.921-07:002014-03-26T11:45:34.921-07:00Savustin tuli kotiin ja sisäänajoa tänään suoritin...Savustin tuli kotiin ja sisäänajoa tänään suoritin. Lämpötilaongelmia tuli heti eteen, jos laitan lämpötilaksi 88-90 niin savustin menee reilusti yli ja jää vaeltamaan 100-106 välille. Täytyy heti huomenna soittaa maahantuojalle ja selvitellä asiaa...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-67060618245456953612014-03-25T23:21:54.871-07:002014-03-25T23:21:54.871-07:00Tarkoitus ostaa se uudempi digitaalinen Mustang. M...Tarkoitus ostaa se uudempi digitaalinen Mustang. Minulla kokemusta vain semmoisesta "pönttösavustimesta" missä savustin kalaa ja siinä savustuslastut paloi puolessa tunnissa joten lihan savustukseen se ei olisi sopinut. Tässä lastut pysyy ilmeisesti alhaisemman lämmön takia käyttökelpoisena koko savustuksen ajan eli vaikka sen 5-6 tuntia? kiitos hyvistä ohjeista jos näin kaikki onnistuu olen laitteeseen varmasti tyytyväinen ja vesi kielellä odottelen että pääseen kokeilemaan, hikkoripuu sopii ilmeisesti hyvin possun ja kanan savustukseen? Lähden tästä samantien ostoksille, mukavaa alkukevättä blogin pitäjälle!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-25805556691492430312014-03-25T21:09:42.466-07:002014-03-25T21:09:42.466-07:00Molemmat savustimeni sopivat tietyin edellytyksin ...Molemmat savustimeni sopivat tietyin edellytyksin rivitaloon. Uusin savustin parhaiten koska siinä savun hallinta on parempi. Yleensä lihaan ja kalaan käytetään liikaa savua. Se alun vajaat 100g riittää koko savustuksen ajan. Suolattu liha kuivataan huolellisesti ja siihen upotetaan paistomittari.<br />Liha uuniin ja lämpötila 90 astetta. Tunnin kuluttua pudotat lämpötilan 65asteeseen. Kun sisälämpötila lihassa on n 70 astetta, paisti on valmis. <br />Liiallinen savun määrä aiheuttaa helposti kitkeryyttä lihan pintaan.<br />Lämpö hoitaa kypsennyksen ja savu aromikkuuden.kalle pohjolahttps://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-29933714116366344932014-03-25T12:40:57.900-07:002014-03-25T12:40:57.900-07:00Olen miettinyt kyseisen savustimen ostoa, sopii hy...Olen miettinyt kyseisen savustimen ostoa, sopii hyviin rivitaloon koska avotulen käyttö vaatii aina vääntöä taloyhtiön kanssa. Possun savustus olisi etusijalla. Jos savustusaika on vaikka 6h niin laitan alussa sen 60 gr lastuja kuten käyttöohje sanoo mutta miten siitä eteenpäin? miten tiedän että tarvii lisätä lastuja ja kuinka paljon? kerran tunnissa sen 60gr vai miten ?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1521203633155113044.post-50096770922640331032014-03-05T06:12:30.633-08:002014-03-05T06:12:30.633-08:00Enpä nyt muista mikä olikaan se maksimiaika. 10-15...Enpä nyt muista mikä olikaan se maksimiaika. 10-15m tuntia kuitenkin olen lihaa savustanut ja muistaakseni pitempiinkin aikoihin kellossa olisi varaa. Isojakin 2-3kg lihakimpaleita olen savustanut; hyvin on onnistunut.kalle pohjolahttps://www.blogger.com/profile/03302779614696962819noreply@blogger.com